Tag på træhytten

Vi bliver ofte spurgte mht. hvilket tag man skal lægge på træhytten.

Bræddeloftet gør det jo ikke alene og her er der typisk to holdbare valg. Man kan lægge tagpap, den nemme gør-det-selv løsning. Tagpap shingles, den lidt mere avancerede tagpap løsning. Eller man kan få en håndværker til at brænde tagpap på, den mest holdbare af de tre papløsninger.

Men ønsker man ikke et tagpap tag, så er der få alternativer, der kan anvendes på en let konstruktion. Anden mulighed er ståltag, jamen ståltag larmer? Nej pjat ståltag larmede den gang bondemanden havde pandeplader på tag og facade. De var monteret med søm og det, larmede.

Hvordan monterer man taget?

Tagpap der skal man følge vejledningen nøje. underpap og alu inddækninger sømmes på brædderne hvor efter den selvklæbende toppap monteres. Til slut monteres de sidste alu inddækninger.

Ståltag kræver undertag, så undertag rulles ud på tagfladen. Klemlister monteres ovenpå fra tagfod til rygning, med passende afstand på ca. 1 meter, dog oven på spær. Taglægter monteres på tværs, afhængigt at påkrævet lægteafstand. Ønsker men f.eks. en plade der ligner tegl, lægtes der til en afstand på 348 mm. så passer det til Tagstenspladen.

Få vandet væk fra bygningen

Husk at montere tagrender på din træhytte. Tagrander leder vandet væk fra huset og ned i enten kloak eller ud i en udkaster (form for bøjning, der kaster vandet væk fra væggen). Et hus med tagrender holder ganske simpelt længere.

Gå ikke glip af en flot træhytte!

Har du nogle spørgsmål?